Post Top Ad

Showing posts with label segmen. Show all posts
Showing posts with label segmen. Show all posts
October 05, 2017

JOIN SEGMEN BLOGLIST AKHIR TAHUN 2017 HASRULHASSAN.COM

Biar Tahu Dengan Ilmu - HASRULHASSAN.COM

Bro HH buat segmen, mana mungkin tak join kan? Tambah-tambah bro HH nak buat bloglist akhir tahun. Tersenarai nanti mana tahu blog aku jadi femes ke. Hehehe. Actually ekjozbuluh.com ni tak ada apa yang menarik pun. Aku banyak bercerita tentang anak-anak aku je. Cuma sejak 4 tahun kebelakangan ni, aku lebih banyak bercerita mengenai anak ke-3 aku yang sakit kronik tu.

Blog bro HH ni dah lama aku tahu. Tapi exactly berapa lama tu, aku tak tahu. Hahaha. Blogger terkenal macam bro HH ni, senang je nak jumpa. Google, mesti jumpa. Bila dah baca blog bro HH ni, baru kita tahu kenapa dia digelar sifu. Banyak juga yang aku belajar dari tulisannya. Thank you bro HH.

Dulu, aku buat blog ni sebab trend. Iyalah, masa tu masing-masing ada blog kan? Tapi, buat intro then senyap. Alhamdulillah aku boleh teruskan. Blog aku bukan blog untuk income macam orang lain. Blog aku ni lebih kepada tulisan santai biasa je. Sejak 4 tahun ni je aku aktif. Sebabnya aku nak rekod perkembangan anak aku yang sakit kronik tu. Sekurangnya, aku tak perlu minta fail berjilid kat hospital tu. Jadi, aku harap apa yang aku tulis ni tak menyampahkan pembaca lah ye. Bukannya orang suka pun baca pasal kehisupan seorang pesakit ni. Ada, tapi kurang. Mana tahu akan datang, ada yang jadikan blog aku sumber rujukan. Heheheh.

Aku harap, aku tersenarailah dalam 30 bloglist pilihan bro HH ni. Boleh berbangga sikit bila blogger terkenal bro HH pick blog aku as bloglist beliau. Inshaa Allah.

Jom, join Segmen Bloglist Akhir Tahun 2017 HasrulHassan.com ni. 30 blog saja tau akan tersenarai. baik korang cepat.


January 06, 2016

Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016

Blog yang aku tak pernah 'miss' untuk baca adalah blog Hasrul Hassan. Salah satunya lah. Jadi bila dia ada buat segmen, aku pun In Shaa Allah takkan 'miss' untuk sertainya. Mungkin agak terlambat sebenarnya tapi masih sempat untuk sertainya. Hehehe. Syarat-syarat untuk sertainya juga mudah. Bukan apa, jika blogger yang 'tip-top' buat segmen, kita yang 'join' ni juga mungkin akan dapat tempiasnya. Tak gitu? Hahaha. Cepat, sebabnya cukup 80 penyertaan, bro HH dah tutup segmen.

Nak Join? Klik saja BANNER ok.

"Blog aku ini bukanlah blog famous pun. Asalnya aku menulis adalah sebagai jurnal kehidupan aku dan keluarga sahaja. Adalah juga aku selit-selitkan dengan info-info umum cuma tidak banyak. Yang banyak pastinya pasal keluarga. Pernah aku berhenti menulis blog. Mungkin kerana aku malas dan aku sudah kekeringan idea untuk menulis. But, aku jadi aktif semula untuk menulis bilamana anak ketiga aku disahkan menghidapi penyakit kronik. Sejak itulah aku jadi rajin semula untuk menulis. Kiranya, betullah niat asal aku jadikan blog ini sebagai jurnal". 

"Aku bukanlah siapa-siapa pun. Cuma seorang anak kepada ibu bapa aku, cuma seorang suami kepada isteri aku, cuma seorang abang kepada adik-adik aku dan cuma seorang ayah kepada anak-anak aku. Ada yang mengenali aku dengan nama sebenar aku, ada yang mengenali aku dengan nama "ero", ada juga yang mengenali aku sebagai "lon" dan ada yang mengenali aku sebagai "papa Izz". Tak kisahlah apa pun sebenarnya, sebabnya aku tetap orang yang sama. Cukuplah korang kenal aku sebagai "ekjozbuluh". Hihihi".

"Pada tahun 2016 ini, aku mahu blog "ekjozbuluh" ini lebih mantap dari segi penulisan, penuh dengan info-info bermanfaat, cukup seronok untuk dibaca pengunjung dan yang paling penting apa yang aku tulis bisa jadi rujukan pada orang lain. In Shaa Allah".

Ini bukan lebih kurang 100 patah perkataan dah ni, macam beribu patah perkataan saja. 


September 11, 2014

LIEBSTER AWARD


Seronok jugak main game tag-mengetag nih.

Dah tadi kene tag dengan blogger Shamiera 
Ingatkan dapat award pemende tadi.. 
But, I'm pleasure to join IT!


Syarat2 ngan task xdelah susah pon :

1. Mention the person who nominated you with a link to their blog
2. Answer 11 question asked
3. Nominate another 11 bloggers with a small following  but with a lot of potential
4. Create 11 of your own question for them to answer
5. Notify you nominate

1. Tengok no.2 tu, aku dah link sapa tag.. kuikui.. sng kerja!

2. Meh aku jawab soklan2 Shamiera nih. (kenapalah bukan 3 soklan je?) Hahah..

1. Nama manja anda?
Kawan2 sume panggil ERO sbb aku mmg HERO..

2. Haiwan peliharaan yang pertama?
Tak pernah bela ape2 haiwan pon. mungkinkah semut? 
sbb kdg2 ade semut dlm beg, ngikut je pergi kerja.

3. Makanan Malaysia favourite anda?
Nasi putih + kicap manis kipas udang. kuikuikui

4. Pencapaian tertinggi sebagai blogger?
kene tunggu blogspot buat exam dlu, tgk boleh score ke x?

5. Hadiah paling best pernah diterima?
wife belikan butang baju melayu yg baru. KAHKAHKAH!

6. Keputusan Bahasa Melayu SPM anda?
A2 sebab karangan RUMUSAN kurang 2 patah perkataan

7. Tempat di Malaysia yang belum pernah di lawati?
Ladang sawit jiran mak abah kat Felda

8. Siapakah P.Ramlee?
yg paling aku kenal dia adalah DO

9. Perdana Menteri Malaysia yang pertama?
Tunku Abdul Rahman Putra Al Haj. ni klu xtau, boleh baring tgh jalan

10. Status perkerjaan anda?
Dah bertahun2 tunggu naik pangkat

11. Pendapat tentang Liebster Award?
macam temuduga nak mintak kerja pulak dah.

3. Dengan ini, aku nominate kawan2 kat bloglist sebelah kanan k.
Agak2 ade nama korang, jawab je soklan senang aku tuh!
Aci tak cmtu? Bolehlah...Bolehlahhh..

4. 11 soalan mudah ntuk korang jawab :

1. Hari ni hari apa pada Ogos 31 Tahun 2014?
2. Nama panjang bagi KWSP?
3. Paling laju korang pernah bawak motor?
4. Agak2 lah kan, A dengan Z tu berapa jauh jaraknya?
5. Paling banyak korang pernah kira?
6. Baju kaler ape tgh pakai skg?
7. Berapa kali tukar no Phone?
8. Berapa harga kicap kipas udang?
9. Macammana nk kenalpasti telur tak rebus dgn telur rebus?
10. Hari ni bape haribulan?
11. Paling senang, cipta soklan sendiri dan jawab. hahaha!

5. DONE!









September 10, 2014

BLOGLIST #KAWANBARU

best jugak bila dpt join benda2 gini..

dapat jugak kenal-kenalan disamping berkongsi cerita
Moh, sesama meriahkan dan menambah kengkawan!


Berminat? silalah ringan2kan jejari tu KLIK SINI

Haaaa... nih senarai Top 10 early my new friends :

Tengoklah sendiri kat List kanan sebelah bawah tu// KAHKAHKAH








August 27, 2012

SEGMEN: MOOD RAYA BELUM HABIS LAGI!

Assalammualaikum dan Salam 1 Malaysia


Wa masih dalam mood raya coz Wa belum habis collect duit raya untuk anak2 Wa memandangkan Wa hanya beraya di kampung sebelah Wifey Wa (Perak)...So, dengan mood raya yang masih berkobar2 nih, Wa nak collect duit raya sebanyak mungkin daripada pihak Wa (Pahang) n rakan-rakan (Kuala Lumpur)

Kah3...xbley blah kan reason Wa? Lantak le...
Kalau Yu all nak join, bolehlah KLIK YUYU

Serangkap pantun untuk korang sume..

Anak Jusoh melantak ketupat,
Jatuh pengsan tercekik gigi,
Jap tadi nangis... Pastu mengumpat,
Raya tahun depan, kita mintak maaf lagi.




June 08, 2012

SEGMEN :BILA BLOGGER TERJAH MENERJAH


Assalammualaikum dan Salam 1 Malaysia

Berdirinya Wa disini di pagi Jumaat nan indah ini
Adalah untuk memberitahu korang2 dan
Mengajak korang2 follow Wa join segmen....

Segmen ini adalah dibuat oleh cik emma kita
Sapa itu cik emma? korang klik sini ok
and ape pulak syarat2 penyertaan segmen cik emma?
Korang klik lah pulak di sini ataupun di banner

Ada paham semua? kalau tak paham jugak
Buat2 ajelah paham ye! Wa pon xpaham!
Kah3...xbley blah langsung...
Okeylah, Wa nak tag semua readers/ bloggers k!
Takmo pilih2 kasih tag beberapa orang...
So, terbuka....Silalah join ye!....



Tensen je semalam cikgu taska bley tertukar beg anak2 Wa...Beg along letak kat bilik si adik, beg adik lak letak kat bilik si along...pulak dah along balik taska pakai baju adik...bertahun antar xkan xkenal lagi beg si along? %&^%^@& punya cikgu ........... ! (full stop)
May 22, 2012

SEGMEN : TINGKATKAN VISITOR DAN FOLLOWERS

Assalammualaikum dan Salam 1 Malaysia

Hari nih Wa join segmen aje kejenye
sebab Wa xde idea nak wat cite ape
Banyak pic, banyak kesah nak cite
Tapiii.....apekan daya! "M" punya pasal!

Okeyhlah, Wa join 1 segmen nih
Tukang segmen ni is Ejad
So....ape lagi? meh r join sesama bagi sokongan
Ala, bukan payah manapon! cam A B C je!



SILA KLIK BANNER ATAU SINI UNTUK JOIN


p/s : segmen kedua dah pagi nih! ape kes Wa malas entah! emmmm, sok gaji baru rajin kot? hahahah




May 22, 2012

SEGMEN 1 : Blogwalking sambil tambah follower bersama Myza

Assalammualaikum dan Salam 1 Malaysia

Pepagi Wa da bw and Wa jumpa 1 segmen
Wa xfikir banyak, terus je join...Ha3
Segmen nih by Myza kot (klu tengok pada title)


Klik le pada BANNER untuk syarat2 dan due date okeyh!

Nama Wa | Mohd Khizrul a.k.a ekjozbuluh
Wa sudah lama menamatkan study Wa @UiTM Shah Alam
and now Wa bekerja di JKR HQ




p/s : pagi2 dah join segmen, belumpun bekfas lagi nih! Kih3

May 09, 2012

Segmen : Up Follower & Tambah Kenalan




Salam Tengahari buat 1 Malaysia
Boring2 nih, better Wa join segmen...
Bukan kene bayar pon kan?
So, meh r join sesame beb!

Follower Wa setakat nih 263
(Fuh punya lama blogging, baru 263?) 
tak patut, tak patut!
Wa asal Pahang (Bandaraya Raub)
Wa blogging around KL n Putrajaya

So, camtu je kan caranya...
kalau nak join, meh klik BANNER


Chiowwww!
March 29, 2012

SEGMEN NASZ : JOM KENAL BLOGGER



Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia...
Huh agak lama Wa x wat enry!
Tup..tup new entry Wa join segmen...
Senang sket, xyah serabut pale nk pikiaq ayat!

Korang nak join? Klik BANNER ye!
Ops, due date hari jugak tau!
Around kul 11 malam...Apa lagi? CERGASSS!!!

A. Nama Penuh Saya?
Mohd Khizrul Rhizan Bin Mohamad Riduan

B. Nama Panggilan Saya?
Kawan-kawan panggil Wa 'ERO'

C. Sejak Bila Saya Berblogging?
20 JANUARI 2010

D. Url Blog Saya?



p/s : Rindunya ngan arwah abah



March 13, 2012

Jom jadi geng KAMI BLOGGER MALAYSIA



Assalammualaikum dan Salam 1 Malaysia
Pagi2 nih Wa bese r BW for info
Actually bukan segmen sebenonya
but more like blogger setempat jugak r (I think)
So, Wa pon join r...bley tambah kenalan handai!

Ade bagusnya sbb kita bley tambah rakan!
Apepun, meh r readers jom join!
Wa xde sapa2 tag pon, 
Wa ber'keras' join...kah3
Kalau yu all sume nak join, klik BANNER ok!
Wa tag yu all tau!

Wa blogger (assumed je!) from Kuala Lumpur...
Staying @Putrajaya
Asal @Raub, Pahang Darul Makmur.


p/s : banyak targer nak capai nih! huh! 2012 - 2013


March 12, 2012

Doodle | Baru tau!

Assalammualaikum dan Salam 1 Malaysia

pagi2 bukak blog, xsangka Wa dpt doodle
Last week Wa join segmen
Top 50 dapat free...tak sangka dak Apit nih Ekspress
Ape2pun, Thanx yaw!

Nak tengok tak 'doodle' free Wa?
Sweet je 'BLUE' color!
Siap de nama anak2 Wa lagi tau!
|


Comel, kan? kan? kan?
Wa fikir mungkin r 'doodle' lelaki
Tup...Tup..ala2 muslimah gitu!
But, sweet ngat! gift for Wifey...


p/s: kecil tapak tangan, 'nyiru' Wa tadahkan!