Post Top Ad

SELAMAT HARI JURURAWAT, NURSES!


Terima kasih untuk semua yang telah dan akan anda lakukan. Nurses may not be angels, but you are the next best thing. Profesion jururawat adalah profesion yang mulia, yang memerlukan kesabaran dan dedikasi dan sentiasa mewujudkan sikap mementingkan kerja lebih dari diri sendiri. 

Jika dahulu jururawat hanya mengambil arahan dari doktor untuk mengambil tindakan merawat pesakit, tapi kini jururawat ada 'Nursing Diagnosis'nya sendiri untuk mengenal pasti masalah pesakit dan merancang keperluan dan kehendak pesakit mengikut keadaannya which is I really respect that. Daripada memberi "bedside nursing care", kini sudah kepada kerja-kerja yang lebih "highly technical".

Selamat Hari Jururawat 2016

Sentuhan mesin takkan sama dengan sentuhan yang diberikan jururawat. Sentuhan tangannya, tuturan lemah lembutnya mereka, senyuman manisnya mereka dan kecekapan mereka membantu pesakit untuk sembuh. Benarlah, "The human touch heals; the machines help to heal but they have no warmth nor compassion". 

Aku, mama Izz dan ketiga-tiga anak aku serta keluarga pernah mendapat jagaan daripada jururawat. Malah ada yang akan terus mendapatkan rawatan dan jagaan daripada jururawat, if you know what i mean (adik Izz). Walaupun ada sedikit perbalahan, perbezaan pendapat, aku harap janganlah disimpan di dalam hati. Layanan dan jagaan yang baik, sikap tanggungjawab dan dedikasi anda kepada kami amatlah berharga.

Terima kasih kerana menganggap kami sebagai keluarga sendiri, terima kasih kerana menolong kami yang meminta tolong ini, terima kasih kerana merawat kami. 'Therapy' senyuman dan wajah ceria kalian yang selalu kami terima, membantu mengubati kami.

Semoga usaha-usaha mulia anda diberkati dan dicucuri rahmat oleh Allah yang Maha Berkuasa. Selamat Menyambut Hari Jururawat.

Terima kasih nurses!
To all the nurses especially Hospital Putrajaya nurses, Wad KK4 nurses, PICU nurses, Pediatric nurses... TQ!5 comments:

 1. Jururawat byk jasanya...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tak terbalas jasa jururawat..Hanya mampu ucap terima kasih dan mendoakan mereka..

   Delete
 2. Jasa jururawat mmg bsr giler... Bkn calang org boleh jd jururawat...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bangganya dapat komen dari blogger terkenal. Hehehe..

   Jururawat berjiwa besar...

   Delete
 3. Great color of these scrubs with just a slight bit of sheen from the polyester content. I enjoy the feel of the fabric and these scrub pants are very comfortable to wear.

  ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda, Terima Kasih!