JADUAL WAKTU IMSAK DAN BERBUKA PUASA TAHUN 1436 H / 2015 M

Jadual waktu Imsak dan berbuka puasa Tahun 1426H / 2015M bagi seluruh Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Putrajaya | Puasa lagi beberapa hari sahaja lagi. Memandangkan aku hanya akan berada di dua tempat sahaja (kerja di Kuala Lumpur dan tinggal di Putrajaya) sepanjang Ramadhan ini, Inshaa Allah, jadual ini sangat penting supaya aku dapat setting masa samada perlu berbuka di tempat kerja, ataupun berbuka di dalam kereta, ataupun berbuka di rumah. Aku agak mengejar masa dengan hendak ambil angah Izz di taska, ambil along Izz di sekolah, ambil mama Izz di pejabat dan ambil bekalan Nutrisi Parenteral (TPN) adik Izz di hospital. Dengan setting masa lagi untuk ON TPN adik Izz lagi. Emmm! Jalan raya pula sudah semestinya sesak luar biasa dengan ramai yang akan pulang awal.

Kuala Lumpur dan Putrajaya
Bagi Kuala Lumpur dan putrajaya

Atau klik Jadual waktu imsak dan berbuka puasa bagi Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Putrajaya dan LabuanTarikh mula berpuasa bagi umat Islam di Malaysia dijangka pada 18 Jun 2015 bersamaan hari Khamis 1 Ramadhan 1436 Hijrah dan tarikh melihat anak bulan pula adalah pada petang esok hari iaitu Selasa 16 Jun 2015 bersamaan 29 Syaaban 1436 Hijrah.


Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa 1436H/2015M Bagi Seluruh Malaysia

Untuk lihat jadual waktu Imsak dan berbuka puasa bagi negeri-negeri seluruh Malaysia, anda boleh klik pada negeri yang berkaitan dengan anda di bawah ini :No comments:

Post a Comment

Tinggalkan jejak anda, Terima Kasih!

Followers

Google+ Followers

Like Us

Babab.net Blogged.my