LIEBSTER AWARD


Seronok jugak main game tag-mengetag nih.

Dah tadi kene tag dengan blogger Shamiera 
Ingatkan dapat award pemende tadi.. 
But, I'm pleasure to join IT!


Syarat2 ngan task xdelah susah pon :

1. Mention the person who nominated you with a link to their blog
2. Answer 11 question asked
3. Nominate another 11 bloggers with a small following  but with a lot of potential
4. Create 11 of your own question for them to answer
5. Notify you nominate

1. Tengok no.2 tu, aku dah link sapa tag.. kuikui.. sng kerja!

2. Meh aku jawab soklan2 Shamiera nih. (kenapalah bukan 3 soklan je?) Hahah..

1. Nama manja anda?
Kawan2 sume panggil ERO sbb aku mmg HERO..

2. Haiwan peliharaan yang pertama?
Tak pernah bela ape2 haiwan pon. mungkinkah semut? 
sbb kdg2 ade semut dlm beg, ngikut je pergi kerja.

3. Makanan Malaysia favourite anda?
Nasi putih + kicap manis kipas udang. kuikuikui

4. Pencapaian tertinggi sebagai blogger?
kene tunggu blogspot buat exam dlu, tgk boleh score ke x?

5. Hadiah paling best pernah diterima?
wife belikan butang baju melayu yg baru. KAHKAHKAH!

6. Keputusan Bahasa Melayu SPM anda?
A2 sebab karangan RUMUSAN kurang 2 patah perkataan

7. Tempat di Malaysia yang belum pernah di lawati?
Ladang sawit jiran mak abah kat Felda

8. Siapakah P.Ramlee?
yg paling aku kenal dia adalah DO

9. Perdana Menteri Malaysia yang pertama?
Tunku Abdul Rahman Putra Al Haj. ni klu xtau, boleh baring tgh jalan

10. Status perkerjaan anda?
Dah bertahun2 tunggu naik pangkat

11. Pendapat tentang Liebster Award?
macam temuduga nak mintak kerja pulak dah.

3. Dengan ini, aku nominate kawan2 kat bloglist sebelah kanan k.
Agak2 ade nama korang, jawab je soklan senang aku tuh!
Aci tak cmtu? Bolehlah...Bolehlahhh..

4. 11 soalan mudah ntuk korang jawab :

1. Hari ni hari apa pada Ogos 31 Tahun 2014?
2. Nama panjang bagi KWSP?
3. Paling laju korang pernah bawak motor?
4. Agak2 lah kan, A dengan Z tu berapa jauh jaraknya?
5. Paling banyak korang pernah kira?
6. Baju kaler ape tgh pakai skg?
7. Berapa kali tukar no Phone?
8. Berapa harga kicap kipas udang?
9. Macammana nk kenalpasti telur tak rebus dgn telur rebus?
10. Hari ni bape haribulan?
11. Paling senang, cipta soklan sendiri dan jawab. hahaha!

5. DONE!









5 comments:

  1. mmg peminat kicap kipas udang tegar ni.. :)

    ReplyDelete
  2. hahahah..menyempurnakan hari mu

    ReplyDelete
  3. Singgah sini. Anda juga sekali lagi dicalonkan untuk liebster award...;-)

    http://mama3farhanah.blogspot.com/2014/09/liebster-award.html?m=1


    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum, huda singgah blogwalking sini. Maaf lambat blog walking dekat blog korang semua ye. Oh ye, apa - apa pun thanks tau sebab share link dengan huda dalam group fb #kelabbloggerbenashaari.
    Huda dah senaraikan link blog awak semua dalam entry blog walking dekat blog huda. Jemput singgah dan blogwalking juga ye dekat blog blogger lain,hehe =D
    http://nurfarahudahud.blogspot.com/2014/08/blog-walking-di-blog-mereka.html

    ReplyDelete
  5. as salam tuan tanah.. tahniah anda ada blog yg banyaj info

    jemput blogworking
    www.yatiadam.com

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda, Terima Kasih!

Followers

Google+ Followers

Like Us

Babab.net Blogged.my