# 1st Ramadan

Assalammualaikum dan Salam 1 Malaysia

"Selamat Berpuasa buat semua"
Bulan Ramadhan nih, of coz paling best waktu berbuka...
And of coz jugak le Bazaar menjadi tumpuan!

Tapi this year Wa rasa harga lebih mahal kot dr last year!
Tapi ape boleh buat, dah Wa nak makan...
So, Wa beli aje lah! Klu last year Wa bajet RM15/day..
2012 nih Wa up sket Rm20-25/day!

Actually, masak lebih jimat, kn?
Mayb Sabtu/Ahad baru memasak kot!
Hari bekerja myb not sbb Wa smpai umah da lewat!
Paham2 le jalan jem nye sebab sume serbu nk balik b4 berbuka ye dak!

So, Wa yg sayangkan wife xmo lah dia tergesa2..
Balik2 kerja wife da nk kene siapkan anak2...
Takkan lah pastu nk kene siapkan juadah berbuka lak?
Konpom tak sempat! Wa rasa, masak nasik je sempat kot!




Siakap tuh, wifey Wa masak okeh! sedapppp!...maklumlah hari 1st pose...berbuka macam2 nak!

9 comments:

  1. nasib baik wife gua masak tiap ari.. cuma 1st day puasa tak sempat masak coz kluar berjalan... wakaka...

    ReplyDelete
  2. Pergh banyak gila!! heee~ Ai tekad nak masak.. taknak beli.. Makin mahal kan? Pastu ntah pape ntah rasa... Yu memang patut beli je.. ada komitment yang lain.. Ai ni ha mana ada anak, so malu ler.. kalau pergi beli kat bazaar jugakk.. HAHA

    ReplyDelete
  3. betul la harga2 makanan kat bazaar tahun ni mahal sikit berbanding tahun lepas..apapun b'tuahnya ur wife dapat husband yg memahami :)

    happy fasting!!

    ReplyDelete
  4. @careno klu wife wa masak pon myb ikan goreng/ ayam goreng kot! so, yg berkuah/ lain2 wa beli aje lah!

    ReplyDelete
  5. @::EIDA:: aah, memang mahal pon! pulak tu rasa xsetanding ngn ape yg dbayar!...pasni da tetapkan beli 2 jenis lauk aje! tu pon jenis yang berkuah! balik umah sempat/ tak, goreng je ikan/ ayam! kah3...

    ReplyDelete
  6. @Dylla Abas bukan memahami...terpaksa..kah3..kalu ai pandai masak, mungkin keadaan berlainan kot! kih3

    ReplyDelete
  7. wah meriah.... hehe

    setakat ni sempat lagi nak memasak untuk berbuka, ala masak simpel2 jerk setakat 1 2 lauk... jgn hubby mintak masak menu yang susah2 sudah lah.. mau kena cuti keje karang.. haha

    ReplyDelete
  8. @maszmadi orait, semalam da test lik kerja kul 5 dari menara PJD...smpai Putrajya 6.15pm...so, fikir2 mmg xsempat! sempat goreng ayam ngn masak nasik aje! sib anak2 da spare bubur lambuk ntk bg diorang makan!...

    note : murah jugak beli lauk kt cafe mnra PJD tuh!

    ReplyDelete
  9. BETULLAH MAHAL SIKIT DR TAHUN2 LEPAS,TERPERANJAT TGok harga ayam percik RM4 - RM6.. kat kampung ayam percik paling mahal pun RM2.00.. tapi, putrajaya ni jual apa pun org maintain ramai.. tapi, ada satu gerai tu jual murtabak harga RM2.00 sedap + daging banyak..lupa nama gerai

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda, Terima Kasih!

Followers

Google+ Followers

Like Us

Babab.net Blogged.my