Post Top Ad

Teluk Kemang Port Dickson

"Manfaatkan hujung minggu anda bersama keluarga"

Owh, itu ayat selalu kuar time Buletin Utama nak habesss!
Hahaha...So, Wa pon dengaq le cakap-cakap TV3 tuh!
Hujung minggu? Mau kemana ye? Last skool holiday tu!
Ops.....lupa lak!

Assalammualaikum dan Salam 1 Malaysia
Semenjak akhir2 nih, Wa da xbley nk 'lepak' umah (bila cuti)
Tak tau apesal, mungkin sebab before this Wa da lama sangat 'bertapa' kot!
Ataupun, Wa da 'style' boring duk umah kot?

Wa pon decide nak gi mandi laut...mane laut paling dekat ngn Putrajaya n best ek?
(Actually, makcik wife Wa yg suggest) Kihkihkih
We choose nak gi Port Dickson! 
Maklumlah, masa family day opis Wa last time, tak sempat nak 'tojun' laut...
Seawal jam 10am we all gerak gi Port Dickson...(awal le sangat!)

Wa maleh le nk buat long story!
kang nampak cam 'jakun' lak...ala PD je pon kan?
Hehehe...Layan gambo lagi syiok kan?
Jommmmmm!....

'hantu air'...agaknya, dia sudah lupa kes sepupunya diserang obor-obor tuh!  tu bawak 'skop' cm nk bergaduh je!
nak naik 'banana boat' kat laut, xlepas had! so, naik aje yg kat tepi pantai!
Nih datang saje, tapi xmandi pon...ceh, rugi je! ape gelak-gelak ha?
Part of family besar wife Wa...bagus r teluk kemang nih, ley sewa kanopi..xde r  sibuk2 nak cari pokok/ tpt teduh je!
susah nak kontrol mamat nih tau! kuda mau naik, tapi sibuk nk lepas-lepas tangan, pastu nak tarik ekor kuda! kene 'kick' kan naya!
Terima kasih maskot A&W coz sudi layan anak Wa...siap bpeluk2 n bcium2...kah3..(silap r ko maskot, sape suh lalu depan anak Wa?)
Papa, nak air...air ape? tuuu....Ceh, ice blended chocolate...yang mahal jugak dia tunjuk!...claim claim!
This is my family...pagi Ahad German menang ngn Portugal, so Wa pakai le jersey German...Goooo, German EURO 2012 CHAMPION!....Wife Wa da tuko jersey German dia sebab kene tumpahan air milo! kah3...



Sabtu buat majlis Tahlil dan doa selamat kat umah Wa...Thanx pada yang hadir!...meriah!...



P/s: balik petang jem gile...maklumlah last cuti skolah!...mmmmm (anak Wa makan 6 aiskrim cornetto sepanjang di PD)




6 comments:

  1. bestnyeeeeeeeeeeee...jelous la tngk

    ReplyDelete
  2. bestnyer mandi laut... gila ramai kat PD kan... mesti berebut nak dok kanopi tu... hehe

    ReplyDelete
  3. @Saya Disini mne2 beach pon mmg best wooo! ...ni 3rd time smpai! gi le..

    ReplyDelete
  4. @maszmadi masa we all smpai, xramai sgt..masuk tghari..peh, cm semut! kah3

    ReplyDelete
  5. thanks follow blog apelak =)

    ReplyDelete
  6. kalau duk KL nak mandi lauk mesti kena pergi PD kan..itulah antara tempat terdekat agaknya

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda, Terima Kasih!