Hujung Minggu Putrajaya

Assalammualaikum dan Salam 1 Malaysia

Cuti sekolah mesti ramai yang balik ke kampung halaman
Tapi Wa tidak sebab anak2 Wa masih kecik belum sekolah
So, diorang kene tunggu musim 'Cuti Taska' je le!

Cuti 2 hari kalau duk umah sesaje membosankan jugak,kn?
Tambah2 hero-hero Wa tuh, bukan ley lepak umah!
Walaupun Wa prefer cuti lepak umah,
Tapi demi anak2 tercinta, Wa bawak le diorang 'keluar'

Kalau dah nama duk Putrajaya, ape je yg ade?
Untuk family macam Wa nih, mane ek tpt nk lepak ngn ank2?
Ermmm, mane lagi kalau bukan Dataran Masjid Putra tuh!
Takkan nak lepak mamak ye dak? Kah3...

bebas je mereka bila datang sini...bley meronda mane2 they all suke! Wa ngn wifey le penat nak kejo nanti! merata!
Along Wa nih, memang kerek bila bawak motor dia! menunjuk2 memang pandai!..kah3..ngata anak sndiri
Haaa...kan da kata! siap lepas tangan n baring2 bawak motor!...bukan reti nak main dekat2
Yang kecik nih, tak habesss2 nak willy tayar depan...tu, tgh ngangkat2 tayar tu!...wakaka, kelako tul!
Nih yang Wa tak berape gemor bila datang sini, tak lama layan motor, dia nampak ayor pancut kat tengah2 tu!...Papa, nak mandi!...iskh iskh iskh, anak sapa la tu!
Wa jenis yg ape anak nak, Wa bagi...So? emmm gasak le ko Along...terjun je le!...Tak lama lepas tu, ramai budak2 join! kah3
Lama wooo nak kene layan dia nih! sampai kecut2 kulit!...Wa lak yg kerut dahi rasa geram je!...Naik le woi! jom balik!



Adik Wa tak kasik mandi lagi, takut nanti si Along lemaskan lak adik dia! depa kan tak kamcing! ha3...




Memang tiap2 minggu ke sini!...xpe, janji mereka bahagia!.... (entry lambat post)...suppose ahad! kih3



12 comments:

  1. siap mandi tu kat tengah2 air pancur ... bawalah g kolam presint 9 ke,presint 16 k,presint 6 ke..tapi, ramai org plak kat situ,kira oklah tu kan mandi kat tengah bulatan dataran putra..sweet jer..

    ReplyDelete
  2. gambar yg kedua akhir tu macam suasana kat genting jer

    ReplyDelete
  3. @MISS EIYRA sepatutnya xbely mandi kat situ...tapi anak Wa ni nak jugak!...even pergi dataran shah alam pon dia akan terjun kat pancuran tuh! adusss, dia hantu ayor! mmg pantang....pantang jumpa!

    ReplyDelete
  4. @MUMMYIZZ tu pasal...situ dia de hose cm sembur wap tuh! mmg cm genting! kah3...

    ReplyDelete
  5. lepak kat Botani ngan Wetland.. best gak tmpt tu...

    ReplyDelete
  6. @amengs88 ooo. tak pernah lagi lepak situ!...dgr cm taman tu, takut anak2 Wa xmo lak! but buley try! slalu ke ke situ? thanx info

    ReplyDelete
  7. selalu juga lepak kat situ.. dpt tgk flamingo n burung dari luar negara.. taman wetland rasenye yang ade burung tu... botani ade bangunan seakan2 taj mahal je... hehehe da ade anak ni, suke sgt jenjalan tempat gitu...

    ReplyDelete
  8. haa..buat pa dlm air tu?????

    ReplyDelete
  9. @amengs88 exactly wlupun mamanya lebih suka g tpt yg bley shoping! kih3

    ReplyDelete
  10. @Saya Disini xbuat apa2, tp sempat gak le along kincing dlm itu air! kah3

    ReplyDelete
  11. waaaaahhhhh ,, ayahnyerr tak ikut mandi skali ker..hak3

    ReplyDelete
  12. @! NZ Si Panglipur Lara ! iskh, malulah kalau ayahnya pon tojun!...kah3..klu kat air terjun ke laut ke, bley r join!

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda, Terima Kasih!

Followers

Google+ Followers

Like Us

Babab.net Blogged.my