Post Top Ad

Kulsign | Along oh Along

Assalammualaikum dan Salam 1 Malaysia 

Fuh, Pas 5 hari Wa tak kerja
Rasa malas lak nak masuk opis nih!
Wa bukan ponteng okeh
But Wa kursus 3 hari pastu 2 hari off...

Pesal pagi nih, jalan jem aek?
Wa kuar umah cam bese 6.25am
Selalu smpai opis jam 7.35am tapi
Hari nih Wa smpai jam 8.00am lak, PESAL?

Tu intro Wa yg xde kene mengene ngn entry ok!
KL baru pas setel KULSIGN, kan?
Ala, yang grafiti-grafiti tuh! Tau?
Kat Putrajaya pon ade...Kat umah Wa...
Calonnya xlain tak bukan is Along Farish...
Kita tengok ape 'karya' beliau ye!

Inilah artis grafiti wakil Putrajaya...Cuba tengok belakang dia...emmm, tu baru karya black and white..
Wa zoom kasik jelas...Wa tak kata apa2, tapi Wife Wa npk getap gigi smbil 'grrrrrrr'...marah kot?
Atas lantai pon dia berkarya? Adusss, yg nih sib bila mop ilang!..Tang kat dinding tuh, takmo ilang kot!
Kahkahkah...Tu dia 'grafiti' anak Wa!
mane dia dapt tah pensel tuh..Wa da sorok 'baeeekk punya'
Dalam bilik dia, toksah citer r 'hasil karya' dia!
Takpelah, anak-anak tengah berkembang...
Grrrrr...Grrrr..Grrrr...(merah mata mama!)

Dalam buku Tadika dia pon ape kurang nya!
Cikgu cakap, kreatif Along nih...
Tang mana yg kreatif? meh tengok

Kreatif,kan? Cikgu 'right' tanda lulus tuh...ha3...Ape soklan Wa xpasti..
Sekali 'pink' daa...Umah pink, pagar pink, even awan pon pink? Kih3...


Bapak Mertua Wa cakap, kita jangan marah2 budak2 nak berkembang nih! Nanti terbantut! 'Depa nih tengah belajar'...Ok, betul la tu! KOT?





p/s: Kadang2 Wa tergelak gak melayan Along yg 3 tahun nih...Kadang2, 'hangin' Wa satu badan



4 comments:

  1. wah!!!!! siap dapat bintang tuh.. hehe

    hurm, my lil Aisha pon bawak balik buku, ada homework kena buat... ingat buku Aisha jerk macam tu, rupanya farish punya pon sama yerk.. hehe
    nak marah pon x boleh coz cikgu dah tanda rait, maknanyer betul la tu kan.. hehe

    ReplyDelete
  2. Macam ni wa pun boleh hanginnnnnn!! hihi

    ReplyDelete
  3. samer la my son irsyad wat balik gak buku ntuk wat homework....but bukn buat sgt pun main je lebey..mujur my son jenis yg tak conteng dinding n lantai...budak2 kan

    ReplyDelete
  4. Farish xbuat pon homework...bagi kaler, dia pi lukis kat dinding! bagi pensel, cmtu le jadinya!...adusss...

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda, Terima Kasih!