Post Top Ad

Tips | Anak Perempuan

Salam Readers!

Apa habaq sume?
Mane ntah MOOD Wa nak wat entry?
Kejap ade, tak dan separuh Wa saved aje!
Emm, oklah kene cepat2 nih!
Takut nanti Wa maleh lagi!

Memandangkan Wa da miliki 2 BOBOYS,
Along | 14 Nov 2008 | 7.27am | Hosp Sg Buloh
Adik | 13 Jan 2011 | 12.27pm | Hosp Sg Buloh
So misi 2012 / 2013 Wa is GEGURL lak!
Hahaha...Wa 'LIST' kan as (Misi 2) after RUMAH (Misi 1)
Meh Wa kongsikan tips ngn sume okeyh!

1. Mulakan dengan doa dan niat untuk memperoleh jantina bayi perempuan
--- Masa Along ngn Adik, memang Wa niat baby boy

2. Pastikan hubungan seksual dilakukan pada 'waktu subur isteri' (Hari ke 11 hingga Hari ke 19 : dari kiraan 1st datangnya haid
--- Memang Wa selalu take note this matter...kadang2 ikut dan jugak! kah3

3. Biarkan suami melepaskan hanya 50% shj 'sperma'nya ke dalam rahim isteri, manakala 50% lg rembeskan di bhgn pangkal rahim
--- Wa tak tau lak cmne nak hitung yg nih, rasanya 100% ke dalam kot? kah3 lagi...

4. After berasmara, isteri digalakkan tidur mengiring ke sebelah kiri
--- oooo, patut masa Along n Adik 'dia' ngiring ke kanan

5. Akhiri dengan doa agar hajat yang diinginkan dimakbulkan oleh-Nya
--- ZzZzZzZzZzZzZz...(tersadai!)

Itulah tip-tipnya untuk baby girl!...
Kalau baby boy, juz 'terbalik'kan aje kot!
Now, biaq Wa kongsi bout 
Amalan Pemakanan | Janin 1 - 4 bulan

1. Banyakkan ambil sayur, sup, asam serta jenis yang beralkali

2. Lebihkan buah-buahan

3. Elakkan minuman berkarbonat

(Ok, Wa tau sume bab amalan pemakanan tuh)

Masa kandungan berusia 1 - 9 bulan,
digalakkan kita untuk melakukan

| Amalan baca surah Yusuf dan Maryam |

| Usap kandungan dengan lembut dan panggillah bayi dengan nama Maryam atau Siti Aishah |

| Banyakkan berdoa agar permintaan dimakbulkan |




If ditakdrkan anak ke3 Wa pon boys walaupun da cuba every tips bout having a baby girl, Wa terima dengan hati terbuka! 

p/s : Wa da ade nama untuk 'bakal' baby gurl Wa....nickname nye 'Mya'....KAH3

6 comments:

  1. semoga berjaya... nanti lu berjaya gua akan praktikkan pulak...

    ReplyDelete
  2. kah3...Insyaallah! but Wa xdpt lesen dr wife Wa lagi!

    ReplyDelete
  3. Laki ke pempuan ke... Ai takkesah.. Jenis ai yang susah nak dapat ni, memang sangat tak kesah... lain la kalau orang yg senang, boleh plan plan.... Rezeki masing masing.. =)

    ReplyDelete
  4. INSYAALLAH rezeki yu nanti akan smpai! Yu juz teruskan ngn usaha2 yu tuh! ai tgk mcm2 supplement yu amik! xde mudarat ke ieda? apepun, semoga berjaya tau!...

    kim slm mat!

    ReplyDelete
  5. eida: wife gua bukan jenis yang senang lekat jugak... problem same like u... hormon x stable.. berbulan2 baru skali merah... org lain untung ade cuti... gua??? jarang dpt cuti? ehh... hahaha... tapi rezeki tu Allah tentukan tp hope rezeki u cpt... teruskan usaha uoll...

    ReplyDelete
  6. all the best.hohoho..tak kawen lagi,so memang tak tau.

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda, Terima Kasih!