Post Top Ad

Pasangan Serasi | Kacau Bilau

Salam semua!

Wa baru pulang dr melihat member Wa yg baru bersalin...
Tak baru pun coz of da 3 minggu...hehehe
Semenjak Wa post entry 'Pasangan Serasi' ni
Banyak request yg Wa terima 
kononnya tolong tilikkan tentang pasangan mereka!
Wa yg baik hati, takkanlah nk menolak ye x?

Oklah, topik entri now is :

TENGAH + TENGAH = KACAU BILAU

Kacau bilau? Biar betoi! Hahaha, jangan terkejut lak!
Kenapa Wa cakap gitu?
Kelemahan pasangan ini ialah dari segi komunikasi...
Wa ulang lagi, K O M U N I K A S I...
Pasangan jenis ini tidak gemar untuk berbincang
sebab pasangan takut berlaku perdebatan
dan sering takuit sekiranya idea mereka tidak diterima...
Macam serius je,kn? Ala...take it easy, BRO!


WA SARANKAN pada pasangan ini

___Jika korang sukar/susah untuk bercakap,
Why dont korang try ungkapkan isi hati melalui lukisan...
Contohnya guna surat, kad ataupun SMS!

___Pastu korang bangunkan kepercayaan diri pasangan 
melalui pujian, ciuman, dakapan dan sebagainya...(free what?)

___Then korang luaskanlah pergaulan tuh!
Bergaullah dengan rakan2 tak kisah le kt opis ataupun jiran tetangga.
Tapi INGAT!!! (pulak dah, ade jugak tapiiii)
Elakkan drpd kecurangan atau perkara yg negative

___Lain-lain standard le! Sentiasa hormati pasangan.
Senang cite, jgn lupe telefon
kalau korang balik lambat ataupun nak balik cepat...




Kacau bilau nih maksudnya ala-ala huru hara, porak peranda, kusut, kalut dan macam2 le lg! Terpulang pada persepsi masing-masing dlm bagaimana mentafsir/ menterjemah dan mengawal rumahtangga!


p/s: Jiwa Wa pon tengah kacau jugak nih!


KLIK : Pasangan Serasi | Kuasa
            Pasangan Serasi | Aman
            Pasangan Serasi | Paradoks

9 comments:

  1. aayoorkkkk...hurm....ada gak la yg berkait rapat.....ekekekekeke.....cuma the way to sms tu aku rasa akan menambahkan lagi huru hara...sbb SMS tu kan ke tulisan...xde interpritasi atau nada atau intonasi...sure akan menambahkan lagi ketidakberkesanan komunikasi.....tp mmg btoi la..masalah komunikasi adalah pendorong UTAMA...kah kah kah kah....

    ReplyDelete
  2. anon : sms pon boley menunjukkan rasa marah bila yu CAPSLOCK...kah3...kitakan manusia biasa..mmg akn de mslh, kne pndai2lah nk handle..."sedangkan lidah lagi tergigit" (bak lagu P Ramlee)!...

    'idun: Thanx...yu xnk reQ

    ReplyDelete
  3. huhu terasa dah nieh... tapi rasanya agak tepat jugak tu, coz terkena pada diri sendiri.. hehe

    kurang komunikasi coz kami berbincang hanya yang penting jerk, kurangkan borak yang ntah hape2 tu.. haha

    ReplyDelete
  4. kdg2 guwa mmg suspek someone tu marah/tggi suara kalo dia kasi sms then ujung dia ade bende nih (!)

    tande seru ke hape tah name die.. hehe =P





    comey arrrr izzdanish farish + izzararif qhalif... wahh dorang nk dpt adik gegurl plak ea?? msti comel karang!! hehe





    slm kenal,
    cik ana

    ReplyDelete
  5. kacau bilau? hmmm... macam takde kaitan dengan aku jer... hehehe... apapun tetap menarik utk dijadikan renungan...

    ReplyDelete
  6. hmm..bagus entri ni...mcm terkena jgk some points tu..hehe

    p/s : follow sini (",)

    ReplyDelete
  7. korang sume: kajian nih kan berdasarkan beberapa responden! so, of coz msti de part yg betul n yg krg betul! apepun, penting djadikan panduan!

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda, Terima Kasih!