Ramadhan@9th

2x pusing bazaar mencari lauk-pauk

Makin lama, 
Makin aku xtau dah nk beli ape wt juadah berbuka
Pesal hari nih aku ushar cm hrga naik *sikit?
Mentang2 gomen dpt bonus kot?
Masuk hr ke 9
G bazaar da xbest cm 5hari ptama
Entah knapa, myb hari2 aku tgk benda sama kot
Lauk terhidang pelbagai depan mata
Tapi still xtau ape yg nk dibeli
Kuih-muih mmg we all family xlayan
Ops bkn xlayan, but after mkn nasik
Konpem xtgk da kuih tuh, last skali msti dlm plstik smpah
Review sket pe yg aku beli smbil lewa :

Ikan Tenggiri Curry (RM4) : Amik ekor sebab lain2 part sumenye small, cm xcukup je.."Bang, yg ekor RM4, yg bdn tuh RM3", kata akak tuh!
Paru Goreng Berlada (RM3) nih wife aku pesan..klu mkn ngn nasik lemak, terbaeeek nih!
Ikan Keli Goreng Cili Api (RM3)..kecik je, tp hrga mahal..aku xmkn pn keli, so wife aku kne r habiskan..igt amik kecik murah, padahal size doesn't matter..same prize..hampeh!
Puding Karamel (RM2.50) Sedap woooo, manissss sgt but mmg cedap cangat!....
Wlupun makin hari makin aku xtau nk beli ape, but yang peliknya apsal makin hari makin byk modal aku nk kne kluar? Pelik tul!...Terpaksa hadapinya coz semenjak kawen da jd tradisi family lak bile tibe Ramadhan konpem we all akn bajet lebih sbb beli makanan...except Sabtu Ahad n cuti umum sahaja...Redha!...Janji Sedap! (ops, bbuka hari nih with Ais Bandung with Soda! SEDAP)

2 comments:

  1. Puding caramel murah lah tu.. Sini RM3 ok ! Nipis je.. Mencikkkkk

    ReplyDelete
  2. ekjozbuluhAugust 10, 2011

    owh, aku igt mahaiiii!...kah3 coz kota dsara hr tu aku beli rm2..cepat2 pndh ptrajaya...murahhh!

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda, Terima Kasih!

Followers

Google+ Followers

Like Us

Babab.net Blogged.my