3 Mata Terakhir Untuk Juara

Untuk pengetahuan korang, musim ini merupakan musim Big 4 terbaik untuk team kite.Arsenal,Liverpool dan ManUnited telah tewas kepada team kite dalam semua perlawanan musim ini.Ape nak jadi la dengan diorang ni especially arsenal tu....

Oklah berbalik kepada ape yang berlaku di sebalik kemenangan bersejarah kite ke atas team ayam merpati tak sejoli di padang Anne :

- Game start kul 8.30 malam.Sekembalinya kapten kita iaitu Abang Terry dalam match ini menjadikan defend kite always strength in all side.Sepakan budak comel,Aquilani terkena tiang, sepakan Maxi kena block, itu telah menunjukkan betapa kebalnya defend kita yang diterajui oleh abang2 macho blues mania iaitu Ivanovic,Terry,Alex dan Ashley Cole.Musim ini kita satu2nya team yang hanya dibolosi lawan dengan jumlah yang agak kecil,wow.!

-Lepas tu. sepakan 20 yard dari Abang Lampard jauh tersasar,hmmmm.

-30 minit aku tunggu dan akhirnya kite memperolehi gol jugak hasil dari Abang Didi pada minit ke-33.Gol ni memang kontroversi skit.Yup, kontroversi yang dicipta oleh akak Gerard.Terkejut jugak macam mane die boleh membuat back passing kepada Didi tadi.Dan Didi tidak mensia-siakan "passing cun" oleh akak Gerrard tu dan sukses memboloskan gawang Reina.Fans Liverpool masih terkezut dan frust dengan akak Gerarrd ? Gerrard hate Mankayu ? Haha itu aku tak tahu,ape2pun thanks ar Stevie G, i lap you....

-Sebelum 1/2 minit half time, terdapat satu scene kontroversi yang membabitkan Kalou dan Lucas.Kalou mendakwa dia telah dijatuhkan oleh Lucas namun referre "bebal" seperti Wiley tidak mempedulikan scene tersebut.Sepatutnya melalui scene tersebut kita dapat penalti kick dan leading diorang 2-0 sebelum half time.


-Namun pada minit ke 54, jaringan Abang Lampard telah menjadikan kedudukan 2-0 selepas 9 minit separuh masa kedua bermula.Kite sememangnya berhak memperolehi gol kedua ini.Hasil daripada low cross Nik, dan terus menuju ke kaki Lampard dan Lampard menyempurnakan cross Nik tersebut dengan "bundled home" kicknya sukses menewaskan abang botak , Reina.



"Patahlah hati..merajuklah diri..."

-Maxi Rodriguez dan Jamie Caragher telah dikeluarkan selepas mengalami kecederaan.Ceh, perform camtu je, camner mudah bleh injured.Lemah tenaga batin betul team fool nih.

-Jaringan Lampard pada minit ke 54 tersebut akhirnya kekal ke wisel penamat dengan team kite sukses menewaskan liverpool 2-0 dan terus kekal sebagai top of the league sekarang ini.

Konklusinya, secara jujurnya aku boleh cakap bahawa selepas back pass dari akak Gerrard tu memang kite lebih perform konfiden.Sebelum gol Abang Didi tu, aku tengok balik highlights match, team liverpool banyak memberi tekanan kepada team kite first half, after abang didi gol tu jer, kita dapat control game dengan baik semula.I'm very love you ar Stevie G..Ape2pun kita berhak menang dalam match ini.Bukan disebabkan "passing cun" oleh akak Gerard tu tapi kite mempunyai ball possession yang lebih baik dari diorang.Kita control game dan membuat beberapa attacking yang lebih merbahaya dari diorang.We deserve with this victory.Liverpool absouletly a poor team.Without Torres, diorang punya striking hancusss...

Hanya ade 1 match epl sahaja lagi yang tinggal dan selepas pada itu, kite terpaksa mengucapkan "bye3x" kepada epl 2009/2010.Tak sangke title race kali ini lebih "tough" kerana ia masih belum dapat ditentukan sape juara liga walaupun match epl hanya tinggal satu sahaja lagi.Sekarang kita leading manyoo 1 mate.Jika kite menang dengan Wigan nanti, team manyoo menang 100 golpun dengan budak2 strokpun, kite tetap juara.Sekarang ini kita hanya selangkah sahaja lagi untuk juara.Wigan hanya kuat di tempat sendiri dan bukan di tempat lawan.Tengok sahajalah berapa jumlah kekalahan diorang di tempat lawan musim ini.Apetah lagi kita akan melayan diorang di rumah kite sendiri,segalanya mungkin untuk mencapai 3 mata terakhir untuk juara.

Selepas Sundaland,Aston Giler dan Strok kite dapat bedal 7 gol di rumah kite, ni kan pulak team Wikang.

p/s: Bagi Liverpool,pesanan aku jangan sedih dan berduka, walaupun korang kalah, korang masih tetap stay kat tempat 5/6 erk,hahaha.Padan muke.

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan jejak anda, Terima Kasih!

Followers

Google+ Followers

Like Us

Babab.net Blogged.my