Post Top Ad

Pemetik api sebagai medium perkenalan...

merokok adalah sangat tidak baik untuk kesihatan.
jika ingin menghujahkan sebab2, penyakit2 dan kesan2 merokok kat sini,
memang sampai subuh esoklah tak habis.
standard public speaking lah buat cerita pasal rokok.
haha.
tapi kali ni i nak tekankan on the positive side of perokok.
perokok ni sebenarnya senang untuk berkenalan antara 1 sama lain.
contohnya di luar.
"bang ade api"
hanya dengan ayat ini,
boleh membuatkan perbualan menjadi lebih panjang.
jadi meminta api ini dilihat sebagai satu channel untuk perkenalan.
dan para perokok dengan sesama para perokok lain adalah sangat mudah bergaul.
sangat friendly.
i tengok kadang-kadang 2 person yang totally strangers to each other,
(means tak pernah jumpa)
boleh berbual-bual macam dah kenal lama dan gelak-gelak macam sahabat karib yang jahanam.
jadi mereka ini mempunyai satu sifat yang baik juga di kalangan mereka.
jadi itulah.
antara kebaikan perokok,di celah-celah keburukan lain.

:))

1 comment:

  1. memanglah perokok ni orangnya friendly, tapi, kalau dah kahwin masih friendly lagi, gatal namanya.

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda, Terima Kasih!